• Hjem
  • Nyheter
  • Blogg
  • Coaching
  • Kurs og utdanning
    • Dette er NLP
    • NLP Practitioner
    • NLP Master Practitioner
    • NLP Coach
    • Påmelding til NLP Practitioner i Oslo
    • Påmelding til NLP Practitioner på Finnsnes
    • Påmelding til NLP Master Practitioner i Oslo
    • Påmelding til NLP Coach i Oslo
    • Dagskurs i Coaching
  • Podcast
  • Mentaltrening
  • Referanser
  • Om oss
    • Morten Karolius
    • Pål Kleven-Fredriksen
    • Maria Bjerge
    • Peter R. Valderhaug
    • Privacy Policy
      • Privacy Tools
  • Konkurranser


Sett skikkelig fart på din personlige utvikling! Klikk her og meld deg på NLP Practitioner- utdanning med oppstart oktober 2018 i Oslo!

NLP Practitioner – Trinn 1 av 3 i NLP- forløpet

Enten målet er å bli en bedre leder, coach, selger, lærer, eller å utvikle deg på et personlig plan. Når du velger å utdanne deg til NLP Practitioner hos Fenomental, får du en NLP- utdannelse lisensiert fra The Society of NLP – Dr. Richard Bandler. Det betyr at du kan være sikker på at du får en kvalitetsutdannelse av høy internasjonal standard.

Neste NLP Practitioner- forløp starter i Oslo og har følgende datoer:

Modul 1: 13. og 14. oktober
Modul 2: 03. og 04. november
Modul 3: 24. og 25. november
Modul 4: 15. og 16. desember
Modul 5: 05. og 06. januar
Modul 6: 02. og 03. februar

NB! Det kan bli endringer på disse datoene.

Meld deg på her: https://fenomental.no/kurs-og-utdanning/pamelding-til-nlp-practitioner-oslo/

 

I løpet av modulene er vi blant annet innom følgende emner:

Modell av verden

Dette handler om hvordan vi som mennesker har grenser for hvor mye vi til en hver tid har kapasitet til å oppfatte, og hvordan tidligere opplevelser og erfaringer, verdier, språk, samt naturlige prosesser som generalisering, sletting og forvrengning av opplevelser mv, gjør at din modell og forståelse av verden er som den er – forskjellig fra andres.

Dette legger grunnlaget for en modell for hvordan du kan kommunisere på en effektiv måte.

 

Sanser og representasjonssystemer

Mennesket er utrustet med fem sanser. Disse sansene er hjernens instrumenter for å oppfatte verden omkring, som gjør oss i stand til å tolke og forstå den. Samtidig er tankene våre bygget opp av representasjoner, altså hvor vi re- presenterer inntrykk og forestillinger basert på sansene, til oss selv. Tenk på en rakettoppskyting, og legg merke til hvordan du re- presenterer det for deg selv enten i form av et minne eller som et konstruert bilde.

Av alle de sansene du har til rådighet, hvilke bruker du aller mest? Hvordan påvirker det språket ditt, kroppsspråket ditt og hvordan din modell av verden er? Hvordan kan du finne ut hvilke sanser andres opplevelser er sterkest påvirket av?

De ferdighetene du får med deg fra dette emnet gjør deg i stand til å forstå mer om hvordan tankeprosessene til den du kommuniserer med er, og hvordan den kunnskapen kan gjøre deg i stand til å kommunisere mer effektivt.

 

Representasjoner og strukturen på disse

Tankene våre kan sies å være bygget opp av ulike representasjoner av sanser. Når du tenker på en gang du virkelig var fornøyd med deg selv, eller kanskje en gang du hadde et skikkelig problem, er det sannsynlig at det du forestiller deg består av noe du ser for deg, kanskje hører, lukter, smaker og / eller føler. I tillegg har denne forestillingen en struktur, en oppbygning.

Det du lærer i dette emnet er blant annet hvordan du, ved bruk av spesifikke teknikker og metoder, kan endre oppbygningen av representasjonene, og dermed også betydningen av representasjonen. Dette er mye brukt i mental trening, og omfatter blant annet ulike visualiseringsteknikker og i trening på å forbedre indre dialog (selvsnakk).

 

Kalibrering og rapport

For å kunne kommunisere på en god måte med andre, og for å kunne forstå responsen på det du kommuniserer, er det nyttig å få på plass god kjemi (rapport) med den eller de man kommuniserer med, i tillegg til å kunne tolke både verbale og ikke- verbale signaler mens man kommuniserer.

De ferdighetene du får med deg fra dette emnet gjør deg i stand til å kartlegge og forstå hvordan du kan legge til rette for å kommunisere, samt å lese og forstå både den verbale og ikke- verbale kommunikasjonen på en god måte.

 

Indre tilstander og mental modus

Dette emnet handler om hvordan din indre tilstand / mentale modus påvirker og legger føringer for hva du presterer og får til å oppnå, og hvordan du kan endre din indre tilstand til en mer nyttig tilstand. Hva er for eksempel mest nyttig under en eksamen av å være nærvøs eller fokusert?

I løpet av emnet lærer du teknikker og metoder for hvordan du kan skifte mental modus og hente fram dine iboende ressurser i løpet av sekunder, slik at du raskt kan ha den rette indre tilstanden som skal til for å få gjort det du ønsker på en best mulig måte.

 

Mål og målsetting

Det er mange gode grunner til å sette seg mål her i livet. Ved å sette et skikkelig mål, gir du samtidig retning på endringen du ønsker å oppnå. Å ha klare mål hjelper hjernen å fokusere på det vi ønsker å oppnå. I stedet for å bruke ressurser på å forfølge det som ikke er på veien mot det du ønsker å oppnå, vil et velformulert mål hjelpe deg i å bruke de rette ressursene på det som er rett å bruke dem på.

Etter emnet er gjennomgått på utdanningen vil du ha lært effektive teknikker for hvordan du setter deg skikkelige mål – og når dem. Hvis du ønsker en sniktitt på noe av det du kommer til å lære om mål og målsetting, kan du laste ned DENNE GUIDEN om emnet.

 

Språkmønstre

Visste du at måten du velger å ordlegge deg forteller mye om hvordan din opplevelse og forståelse av verden er? Det du velger å si, og samtidig det du ikke sier, avslører langt på vei hvordan du tenker om det du ønsker å kommunisere.

I dette emnet lærer du å lytte etter spesifikke språkmønster, som igjen gir deg kunnskap om hvordan andre (og du selv) opplever verden. Dette igjen gjør deg i stand til å bedre forstå de du kommuniserer med, og dermed kan du justere din kommunikasjon på en slik måte at ditt budskap ressonerer enda bedre hos de du kommuniserer med.

Dette emnet er spesielt nyttig for ledere, lærere, coacher, veiledere, terapeuter, selgere, advokater og andre som ønsker å kunne formidle / selge sitt budskap på en effektiv måte.

 

Strategier

Når vi snakker om strategier i NLP, snakker vi om hvordan all vår adferd kan deles opp i handlinger, og hvordan hver handling kan deles opp i sekvenser av representasjoner, som igjen fører til et resultat. Det betyr at vi har strategier for å motivere oss til å legge oss, stå opp om morgenen, spise, forhandle med andre, score mål, deprimere oss, glede oss, lære, dusje, kjøpe hus, planlegge, klaske mygg osv.

En av grunntankene i NLP er at en hver adferd er mulig å kartlegge (modellere), foredle og lære videre. Kanskje du kjenner en som er veldig dyktig på noe du som du kunne tenke deg å lære?

I løpet av dette emnet lærer du nettopp hvordan strategier kan kartlegges, endres og læres videre. Dette er samtidig en forberedelse til hovedoppgaven, som er en modelleringsoppgave, på NLP Master Practitioner.

 

Metaforer som virkemiddel for kommunikasjon

Metaforer er ord, uttrykk, historier eller fortellinger som brukes i overført betydning. Språket vårt er fullpakket av metaforer, og man trenger ikke være den skarpeste kniven i skuffen for å legge merke til mange av disse. Samtidig er metaforer så mye brukt at mange av dem går under radaren uten at vi tenker over det. I tillegg er det slik at selv om et budskap er pakket inn som en metafor, betyr det ikke at budskapet nødvendigvis er sant. Samtidig er det fort å akseptere metaforens budskap som sant.

I løpet av emnet vil du lære hvordan du kan bruke metaforer for å kommunisere effektivt, hvordan effektfulle metaforer bygges opp. I tillegg vil du lære å lytte til metaforer på en mer kritisk måte, slik at du ikke automatisk aksepterer budskapet bare fordi det er pakket smart inn i en metafor.

 

Tid og tidslinjer

Som mennesker forholder vi oss til tid som konsept, og hjernene våre «forstår» hva tid er. Med «forstår» mener vi at selv om det fortsatt er mye uavklart om hva tid faktisk er, noe vitenskapen arbeider med å finne ut av, hindrer det ikke hjernen vår i å forholde oss til tid. Og når vi vet hvordan hjernen forholder seg til tid, kan vi bruke denne kunnskapen i for eksempel coaching.

I løpet av dette emnet vil du lære hvordan mennesker forholder seg til tid og hvordan det påvirker hvordan vi tenker, hvordan vi konseptualiserer tid, og hvordan vi kan bruke denne kunnskapen til blant annet å plassere hendelser og opplevelser der de hører hjemme, til å sette enda mer effektive mål og endre betydningen av hendelser som har vært.

 

For påmelding til NLP Practitioner, velg fra menyen over.

 

Klikk her for mer informasjon om NLP og hvordan vi i Fenomental har lagt opp utdanningsforløpet

Logger inn …

Stengt for kommentarer.

  • 1 svar
  • 0 kommentarer
  • 0 tweets
  • 0 facebooks
  • 1 pingback
Forrige svar var 08/07/2016
  1. Forberedelser til en spennende høst | Sunnere Helse @HealthInMotion - Selvstendig Herbalife Medlem
    Vis 08/07/2016

    […] vær. Samtidig er det noe annet som opptar mye av tiden og tankene mine. 21 august starter jeg på NLP Practitioner kurs via Fenomental AS. Det er et kurs jeg har hatt lyst til å ta lenge og i vår var jeg så heldig at […]

Bli NLP Practitioner i Oslo - Oppstart oktober 2018

Meld deg på her!
Klikk her og meld deg på utdannelsen nå!

Vil du ha tilsendt nytt og nyttige saker?


    Fyll inn e-postadressen din

    Lik oss på Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Her får du den populære guiden!

    Last ned vår populære 15 siders guide til mål og målsetting her!
    (Klikk på bildet)

    This error message is only visible to WordPress admins

    Error: No connected account.

    Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

    Følg oss på Pinterest

    Besøk Fenomental sin egen side på Pinterest.

    Ja, takk! Jeg vil gjerne ha mer informasjon!

      Ditt navn (obligatorisk)

      E-post (obligatorisk)

      Telefon

      © Fenomental 2018